Transit documenten

Een NCTS Transit document is een vereiste wanneer u goederen vervoert die onder douanetoezicht staan. Douanevervoer is een douaneregeling van de Europese Unie, hierdoor is het mogelijk om (niet-)unie goederen toch te mogen vervoeren. Zo kunnen producten die in Rotterdam binnengekomen zijn in transit vervoerd worden naar elke willekeurige locatie binnen de Europese Unie. Maar ook tot buiten de Europese Unie kunnen de goederen vervoerd worden, dit kan in/naar/door IJsland, Noorwegen, Zwitserland, Liechtenstein, Turkije, Macedonië en sinds februari 2016 ook Servië.

De goederen hoeven hierdoor niet elke keer ingeklaard te worden en kunnen vervoerd worden naar de plaats van bestemming. Hiervoor is wel het juiste NCTS Transit document nodig.

Welk document wanneer nodig?

Een T1 document is nodig wanneer niet-unie goederen binnen de Europese Unie vervoerd gaan worden. Een voordeel van een T1 document is dat de (eventuele) invoerrechten en BTW pas betaald dienen te worden in het land van inklaring en niet waar de goederen de Unie binnenkomen.

Een T2 document is nodig wanneer in de Europese Unie vrije goederen (ingeklaard dan wel van Europese oorsprong) door of naar het binnenland van bovengenoemde landen die geen lid zijn van de Europese Unie getransporteerd wordt. Denk hierbij aan vervoer naar Italië door Zwitserland of een export naar Noorwegen waarbij inklaring niet aan de grens maar op locatie gebeurt.

Bij het opstellen van een Transit is het van belang dat men de benodigde douanevergunningen bezit. Als erkende douane-expediteur zijn wij in het bezit van deze vergunningen.

Een transit laten opstellen

Wilt u een transit laten opstellen twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Als douane-expediteur kunnen wij het T-document voor u op locatie verzorgen. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij zijn bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 21.00 en op zaterdag tussen 10.00 en 14.00. U kunt ons bereiken via het telefoonnummer +31 (0)76 596 49 21 via e-mail info@wacustoms.nl of door het contactformulier in te vullen. Wij helpen u graag snel op weg naar het juiste document.