Actieve veredeling

De regeling actieve veredeling zorgt ervoor dat bepaalde goederen van buiten de Europese Unie ingevoerd kunnen worden zonder dat de invoerende partij hierover invoerrechten en btw hoeft te betalen. Er is hiervoor wel een voorwaarde. Namelijk: de goederen dienen binnen de Europese Unie verwerkt te worden en daarna een nieuwe douanebestemming te verkrijgen. Vanzelfsprekend moet bij de toepassing van actieve veredeling wel de belangen van de Europese producenten niet uit het oog verloren worden. De aanvrager van deze douaneregeling dient te beschikken over een vergunning.

Verschillende soorten vergunningen

Er bestaan twee soorten vergunningen wanneer het gaat om de regeling actieve veredeling. Dit zijn een klassieke vergunning en een globalisatievergunning. Wanneer men een klassieke vergunning aanvraagt dienen alle douaneaangiften die onder actieve veredeling geplaatst zijn, stuk voor stuk aangezuiverd te worden. Wanneer men kiest voor een globalisatievergunning worden de douaneaangiften zoals het woord al zegt globaal aangezuiverd. Dit wordt per kwartaal gedaan.

Als bedrijf kom je enkel in aanmerking voor een vergunning wanneer de veredelingsactiviteiten binnen de Europese Unie plaatsvinden en het bedrijf dat de activiteiten uitvoert ook in de Europese Unie gevestigd is.

Aanvragen vergunning actieve veredeling

Voor het aanvragen van een vergunning actieve veredeling eist de douane specifieke vakinhoudelijke kennis. Het aanvragen hiervan kan complex zijn. Daarbij kan het voorkomen dat u als aanvrager getoetst wordt om te kijken of u voldoet aan de economische voorwaarden.

Vragen?

Heeft u vragen omtrent de regeling actieve veredeling? Het aanvragen van een vergunning of wilt u hulp hierbij? Twijfel dan niet en neem contact op met ons. WA Customs is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 21.00 en op zaterdag tussen 10.00 en 14.00. Via telefoonnummer +31 (0)76 596 49 21, per e-mail via info@wacustoms.nl of door het contactformulier te gebruiken.