Actieve veredeling

Met de regeling actieve veredeling kunnen bepaalde goederen vanuit landen buiten de Europese Unie ingevoerd worden om hier verwerkt en bewerkt te worden, zonder dat hierover invoerrechten en btw hoeven te worden betaald. Voorwaarde is wel dat de goederen binnen de EU verwerkt worden en daarna een nieuwe douanebestemming krijgen. Ook moeten bij de toepassing actieve veredeling de belangen van de Europese producenten niet uit het oog verloren worden. De aanvrager van deze douaneregeling moet dan ook beschikken over de juiste vergunning.

Verschillende soorten vergunningen

Er bestaan twee soorten vergunningen voor deze regeling: de klassieke vergunning en een globalisatievergunning. Wanneer een klassieke vergunning wordt aangevraagd moeten alle douaneaangiften die onder actieve veredeling geplaatst zijn, stuk voor stuk aangezuiverd worden. Wanneer men kiest voor een globalisatievergunning worden de douaneaangiften, zoals het woord al zegt, globaal aangezuiverd. Dit wordt per kwartaal gedaan.

Een bedrijf komt alleen in aanmerking voor een vergunning wanneer de veredelingsactiviteiten binnen de EU plaatsvinden en het bedrijf dat de activiteiten uitvoert ook in de Europese Unie gevestigd is.

Aanvragen vergunning actieve veredeling

Vanwege de complexiteit is voor het aanvragen van een dergelijke vergunning specifieke en vakinhoudelijke douanekennis vereist. Ook kan het voorkomen dat u als aanvrager getoetst wordt om te kijken of u voldoet aan de economische voorwaarden. WA Customs adviseert en helpt u graag bij alle zaken die komen kijken bij het aanvragen van de vergunning actieve veredeling.

Vragen?

Heeft u vragen omtrent de regeling actieve veredeling? Wilt u een vergunning aanvragen of wilt u hulp hierbij? Twijfel dan niet en neem contact op met ons. WA Customs is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 21.00 en op zaterdag tussen 10.00 en 14.00. Via telefoonnummer +31 (0)76 596 49 21, per e-mail via info@wacustoms.nl of door het contactformulier te gebruiken.