Passieve veredeling

Met de regeling passieve veredeling kunt u non-EU goederen tijdelijk uit het douanegebied uitvoeren om te gebruiken bij één of meer veredelingen. Bijvoorbeeld voor bewerking, verwerking, vernietiging of herstelling in een land buiten de Europese Unie. Daarna kunt u de veredelingsproducten weer terugbrengen in het vrije verkeer van de EU, zonder dat u volledige invoerrechten hoeft te betalen.

Om gebruik te maken van de regeling passieve veredeling moet een vergunning aangevraagd te worden. Dit kan op twee manieren. Wanneer u regelmatig gebruikt gaat maken van deze regeling kunt u het best een doorlopende vergunning aanvragen bij de douane. Wanneer u een enkele keer gebruik wilt maken van de regeling passieve veredeling kunt u een vergunning op aangifte doen.

Aanvragen van de vergunning passieve veredeling

Om een vergunning passieve veredeling te krijgen wordt eerst getoetst of aan de economische voorwaarden wordt voldaan. Zo wordt onderzocht of de veredeling de belangen van de in de Europese Unie gevestigde producent niet schaadt. Ook moet worden aangetoond dat veredeling binnen de EU economisch niet zinvol is, technisch onmogelijk is of op basis van contractuele verplichtingen niet reëel is.

Bij het aanvragen van deze vergunning komt best het een en ander kijken en douane-technische kennis is hiervoor gewenst, omdat in de aanvraagprocedure met specifieke termen wordt gewerkt. WA Customs heeft alle kennis in huis om u te helpen bij het aanvragen van de vergunning passieve veredeling.

Hulp nodig of vragen?

Wenst u hulp bij het aanvragen van de regeling passieve veredeling? Wilt u meer informatie over de voordelen van het werken met de regeling? Of heeft u hier vragen over? Twijfel niet en neem contact op met ons. WA Customs is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 21.00 en op zaterdag tussen 10.00 en 14.00. Wij zijn te bereiken per telefoon via +31 (0)76 596 49 21, per e-mail via info@wacustoms.nl of door het contactformulier in te vullen. Een van onze medewerkers zal u zo snel mogelijk proberen te helpen met uw vragen.