Passieve veredeling

Door de regeling passieve veredeling te gebruiken kunt u uniegoederen tijdelijk uit het douanegebied uitvoeren om te gebruiken bij één of meer veredelingen. Denk bij veredeling aan bewerking, verwerking, vernietiging of herstelling. Hierna kunt u de veredelingsproducten weer terugbrengen in het vrije verkeer zonder dat u volledige invoerrechten hoeft te betalen.

Om gebruik te maken van de regeling passieve veredeling dient er een vergunning aangevraagd te worden. Dit kan op twee manieren. Wanneer u regelmatig gebruikt wilt maken van deze regeling kunt u het best een doorlopende vergunning aanvragen bij de douane. Wanneer u een enkele keer gebruik wilt maken van de regeling passieve veredeling kunt u een vergunning op aangifte doen.

Aanvragen van de vergunning passieve veredeling

Om een vergunning passieve veredeling te krijgen wordt er eerst getoetst of er aan de economische voorwaarden voldaan wordt. Hier wordt onderzocht of de belangen van de Europese producent niet geschaad worden. Daarbij is van belang dat de veredeling geen schade toe kan brengen aan de in de gemeenschap gevestigde producent. Ook moet veredeling binnen de gemeenschap economisch niet zinvol zijn, technisch niet mogelijk zijn of op basis contractuele verplichtingen niet reëel zijn.

Bij het aanvragen van een vergunning komt het een en ander kijken. Zo dient men over douane-technische kennis te beschikken dit omdat er in de aanvraagprocedure ook met specifieke termen gewerkt wordt.

Hulp nodig of vragen?

Heeft u hulp nodig bij het aanvragen van de regeling passieve veredeling? Wilt u meer informatie over de voordelen van het werken met de regeling? Of heeft u vragen? Twijfel niet en neem contact op met ons. WA Customs is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 21.00 en op zaterdag tussen 10.00 en 14.00. Wij zijn te bereiken per telefoon via +31 (0)76 596 49 21, per e-mail via info@wacustoms.nl of door het contactformulier in te vullen. Een van onze medewerkers zal u zo snel mogelijk proberen te helpen met uw vragen.