Consultancy

Douanezaken kunnen knap lastig zijn: de regels voor invoer en uitvoer verschillen vaak per land. Daarnaast veranderen ze regelmatig. Daarom staan de experts van WA Customs voor u klaar met consultancy op maat. Zij helpen u graag met bijvoorbeeld certificeringen, douanevergunningen, classificaties en andere douanedocumenten.

Douanevergunning

Als ervaren douane-expediteur beschikt WA Customs uiteraard over alle benodigde douanevergunningen en hebben we toegang tot de (online) systemen hiervoor. Zo kunnen wij u helpen bij vrijwel alle douanezaken. Daarnaast adviseren we u graag over het aanvragen van een douanevergunning voor uw bedrijf of organisatie zoals een vergunning passieve of actieve veredeling of een eenmalige vergunning op aangifte. De specialisten van WA Customs weten wat er nodig is voor het regelen van de aanvraag en waar u de vergunning aan kunt vragen. Ook kunnen ze helpen bij het in orde maken van de juiste documenten.

Douanedocumenten

Voor wie niet op regelmatige basis bezig is met douanezaken kan het aanvragen van de juiste documenten voor een zending een aardige uitdaging vormen. Gelukkig kan WA Customs uw organisatie hierbij ondersteunen. Wij zijn dagelijks bezig met het maken en opstellen van verschillende douanedocumenten voor bijvoorbeeld import, export of het doorvoeren van producten. Wij weten precies welke vergunningen en applicaties nodig zijn voor de verschillende documenten en beschikken over de juiste kennis voor elke soort zending. Zo helpen we onze klanten met informatie en consultancy of nemen we, indien gewenst, de totale invulling van douanezaken van hen over.

Gericht advies

In welke sector uw organisatie ook actief is, WA Customs kan u gericht adviseren over de regelgeving en vereisten met betrekking tot uw internationale handel. Daarnaast volgen we actuele ontwikkelingen op de voet. Zo zijn we op de hoogte van de meest recente Brexit-regelgeving en weten we welke handelssancties er gelden tegenover bepaalde landen. Onze douane-experts houden hun kennis op peil door met regelmaat relevante opleidingen en cursussen te volgen. In de overige gevallen weten ze precies waar ze de juiste informatie kunnen verkrijgen om u goed van dienst te zijn.

Vragen?

Heeft u vragen over zaken waar u niet aan uitkomt, twijfel dan niet om contact met ons op te nemen. Zowel WA Customs Nederland als WA Customs België is geopend van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 21.00 en op zaterdag tussen 10.00 en 14.00. U kunt ons bereiken via telefoonnummer +31 (0)76 596 49 21, via e-mail info@wacustoms.nl of door het contactformulier in te vullen.