Brexit

Dossier: Brexit

Het had nogal wat voeten in aarde, maar het Verenigd Koninkrijk is inmiddels definitief niet langer onderdeel van de Europese Unie. En sinds op 1 januari 2021 ook de overgangsregeling te vervallen kwam gelden voor handel met de Britten nu officieel de regels voor bedrijven van buiten de EU.

Halsoverkop kwam er eind 2020 toch nog een Brexit-deal, maar deze heeft wel voor een toename in administratieve lasten gezorgd. Wie voorheen altijd zorgeloos zaken deed met Britse bedrijven zal hier nu meer werk aan hebben om alles administratief en volgens de regels in orde te maken. Voor goederen die in de EU of VK zelf worden geproduceerd geldt wel een handelsakkoord, zodat hierover geen extra invoerrechten hoeven te worden betaald. Maar daarvoor komen de goederen alleen in aanmerking als er een verklaring van preferentiële oorsprong is afgegeven.
En zo zijn er tal van nieuwe regels die met de Brexit in werking zijn getreden. Met name op het gebied van boomkwekerijproducten is de regelgeving soms aardig ingewikkeld en ondoorzichtig.

WA Customs heeft alle kennis in huis om u en uw onderneming te ondersteunen bij alle Brexit-gerelateerde zaken. We vertellen u er graag meer over. Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.