Douanevergunning

Wanneer u regelmatig goederen onder een economische douaneregeling plaatst is het verstandig om een vergunning aan te vragen. Een douanevergunning aanvragen kost veel tijd. Om een vergunning aan te kunnen vragen is het belangrijk om over douanekennis te beschikken. Er zijn verschillende vergunningen die aangevraagd kunnen worden. Dit kan bijvoorbeeld een vergunning actieve veredeling, vergunning passieve veredeling of een vergunning douane-entrepot zijn.

Een douanevergunning aanvragen

Het aanvragen van een douanevergunning dient ten allen tijden schriftelijk te gebeuren.  Daarbij is het van belang om te controleren of het juiste formulier gebruikt is. Of alle bescheiden en aanvullende gegevens ingevuld zijn. Is de aanvraag volledig en correct ingevuld en ondertekend door een bevoegd persoon? Wanneer dit allemaal juist is kan de vergunning opgestuurd worden.

Echter zitten er veel haken en ogen aan het aanvragen van een vergunning en kunnen er specifieke douanetermen gebruikt worden. Hierdoor kan het voor een bedrijf lastig en moeilijk te begrijpen zijn wat er precies gevraagd wordt.

Daarnaast kan er ook een vergunning op aangifte gedaan worden. Dit kan gedaan worden wanneer er incidenteel goederen onder economische douaneregeling geplaatst worden. Aan de aangifte wordt dan een schrijven toegevoegd welke door de douane goedgekeurd dient te worden. Wanneer dit gedaan is kunnen de goederen onder vergunning geplaatst worden. Dit dient voor elke aangifte gedaan te worden die u onder vergunning wilt plaatsen, dit is een tijdrovende aangelegenheid.

Vragen?

Wanneer u vragen heeft over het aanvragen van een douanevergunning of begeleiding hierbij nodigt hebt. Kunt u contact met ons opnemen. Wij van WA Customs beschikken over de juiste kennis om het aanvragen van een douanevergunning succesvol te laten verlopen. Voor ons is het werken met douanevergunning dagelijks werk.

Bij vragen twijfel niet en neem contact met ons op via telefoonnummer +31 (0)76 596 49 21, via e-mail info@wacustoms.nl of door het contactformulier in te vullen. Wij zijn geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 21.00 en op zaterdag tussen 10.00 en 14.00.