Douanevergunning

Wanneer u regelmatig goederen onder een economische douaneregeling plaatst is het verstandig om een vergunning aan te vragen. Maar een douanevergunning aanvragen kost veel tijd en het is belangrijk om over de benodigde douanekennis te beschikken. Er zijn verschillende vergunningen die aangevraagd kunnen worden. Zo is er de vergunning actieve veredeling, vergunning passieve veredeling of een vergunning douane-entrepot.

Een douanevergunning aanvragen

Het aanvragen van een douanevergunning moet altijd schriftelijk gebeuren. Daarbij is het van belang om te controleren of het juiste formulier gebruikt is, of alle bescheiden bijgevoegd zijn en aanvullende gegevens ingevuld zijn. De aanvraag moet altijd volledig en correct worden ingevuld en ondertekend zijn door een bevoegd persoon. Wanneer dit allemaal is gebeurd kan de vergunning worden opgestuurd.

Er zitten nogal wat haken en ogen aan het aanvragen van een vergunning en vaak worden er specifieke douanetermen gebruikt. Dit kan het voor een bedrijf lastig maken om alles correct aan te leveren.

Een tijdelijke douanevergunning

Daarnaast kan er ook een vergunning op aangifte gedaan worden. Dit kan wanneer incidenteel goederen onder een economische douaneregeling geplaatst worden. Aan de aangifte wordt dan een schrijven toegevoegd dat door de douane goedgekeurd moet worden. Wanneer dit gedaan is kunnen de goederen onder vergunning geplaatst worden, maar dit moet voor elke aangifte afzonderlijk worden gedaan. Het is dus een tijdrovende aangelegenheid.

Vragen over douanevergunningen?

Heeft u vragen over het aanvragen van een douanevergunning of heeft u hierbij begeleiding nodig? Neem vrijblijvend contact met ons op. WA Customs beschikt over de juiste kennis om uw aanvraag voor een douanevergunning succesvol te laten verlopen. Wij kunnen u ongetwijfeld verder helpen.

Wij zijn bereikbaar via telefoonnummer +31 (0)76 596 49 21, via e-mail info@wacustoms.nl of door het contactformulier in te vullen. WA Customs is geopend van maandag tot en met vrijdag van 7.00 tot 21.00 en op zaterdag tussen 10.00 en 14.00.