Optreden als beperkt fiscaal vertegenwoordiger

WA Customs kan optreden als beperkt fiscaal vertegenwoordiger. Dit kan handig zijn wanneer een buitenlandse ondernemer goederen voor doorlevering wil laten inklaren in Nederland, waarvoor een Nederlands BTW-nummer nodig is. Een buitenlandse onderneming beschikt hier natuurlijk niet over. Invoeren met beperkte fiscale vertegenwoordiging kan dan een oplossing bieden.

De importeur betaalt altijd invoerrechten. Maar bij beperkte fiscale vertegenwoordiging worden de daarbij horende BTW-verplichtingen voldaan door de beperkt fiscaal vertegenwoordiger die deze later afhandelt met de betreffende buitenlandse importeur. Dit geeft financiële voordelen en de goederen zijn na invoering vrij voor verder vervoer door de EU. De ontvangende partij ontvangt de goederen als intra-communautaire levering.

Optreden als beperkt fiscaal vertegenwoordiger

Voor beperkte fiscale vertegenwoordiging is een machtiging nodig. Deze machtiging kan verstrekt worden door zowel de verkopende als de inkopende partij. Hierna zal het BTW-nummer van de kopende partij gecheckt worden. Daarbij komt dat er een vergunning afgegeven dient te zijn aan de partij die optreed als beperkt fiscaal vertegenwoordiger. WA Customs beschikt over deze vergunning.

Beperkte fiscale vertegenwoordiging is in alle lidstaten van de EU mogelijk. Nederland is een doorvoerland en daar wordt op deze manier van geprofiteerd; met name wanneer het gaat om goederen die naar Duitsland moeten. Het zorgt voor liquiditeitsvoordelen omdat er geen invoer-BTW betaald hoeft te worden.

Vragen?

Heeft u vragen over het invoeren van goederen onder beperkte fiscale vertegenwoordiging, of zoekt u een partij die voor u op kan treden als beperkt fiscaal vertegenwoordiger? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 21.00 en op zaterdag tussen 10.00 en 14.00. Dit kan via telefoonnummer +31 (0)76 596 49 21, per info@wacustoms.nl of door het contactformulier in te vullen.