GDB Keuring bij binnenkomst

Wanneer er dierlijke producten zoals vis en vlees via Nederland binnen de Europese Unie komen dienen deze gekeurd te worden door de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA). Dit dient te gebeuren bij het eerste punt van binnenkomst binnen de Europese Unie.

De NVWA controleert de producten bij binnenkomst in samenwerking met de douane. De reden hiervan is om te voorkomen dat onveilige producten of dierziekten de Europese Unie binnenkomen. Het aanleveren van het originele gezondheidscertificaat is nodig, dit certificaat dient ingediend te worden bij de NVWA. Wanneer dit niet aangeleverd wordt doet de NVWA niets.

De stappen van een GDB keuring

Eerst worden de documenten gecontroleerd door het GDB team. Wanneer de documentaire controle door de douane gedaan is, gaan de papieren ter controle van de juiste gegevens op het certificaat naar de NVWA. Wanneer het certificaat juist bevonden wordt, wordt er een keuropdracht uitgeschreven. De container zal dan van de terminal gehaald worden om naar de keuringslocatie gebracht te worden. Als de goederen goedgekeurd worden kan deze weggevoerd worden naar de plaats van lossing. Wanneer de container met een transitaangifte geleverd wordt zal er een vervolgtransit gemaakt moeten worden.

Vragen?

Wanneer u niet op de hoogte bent van het importeren van dierlijke producten, de regels en procedures die hier omheen gelden, of er niet teveel tijd aan wilt besteden kunt u contact met ons opnemen. Van vooraanmelding tot inklaring kunt u bij ons terecht.

WA Customs is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 21.00 en op zaterdag tussen 10.00 en 14.00. We zijn bereikbaar op het telefoonnummer +31 (0)76 596 49 21, per e-mail via info@wacustoms.nl en via het contactformulier. Wij zullen u zo snel mogelijk proberen te helpen met uw vragen.