Aangepaste importheffingen tussen VS en EU

vrijdag 28 augustus, 2020

Gedeeltelijke verlaging
In het handelsconflict tussen de Verenigde Staten en de Europese Unie is door beide partijen een klein beetje water bij de wijn gedaan. Verschillende producten worden vanaf 1 september minder belast. Voor Europese producten geldt een verlaging van de importheffing met 50 procent op onder meer diverse kant-en-klaargerechten, sommige kaassoorten, kristal glaswerk en aanstekers. De EU schaft in ruil daarvoor heffingen op verschillende kreeftproducten uit de VS af.

Jarenlang gesteggel
Binnen het geheel aan importtarieven zijn de versoepelingen slechts klein te noemen. De VS en de EU steggelen al jaren over de heffingen. Echter, sinds de World Trade Organisation vorig jaar bepaalde dat de EU te weinig heeft gedaan om illegale subsidie aan Airbus stop te zetten waardoor Boeing in een benadeelde concurrentiepositie zat, hebben de VS aanzienlijke handelssancties voor de EU opgelegd. Een einde van het handelsconflict is nog niet bepaald in zicht.

Heeft u vragen over wat dit betekent voor uw import of export naar de Verenigde Staten? Neem hierover gerust contact met ons op.

Vragen? Neem contact met ons op