Planten exportereren buiten de EU? Een goede voorbereiding is het halve werk!

zaterdag 2 juli, 2022

Lang leve de internationale handel! Dat vinden we bij WA Customs uiteraard ook. Maar al die verschillende landen hebben allemaal hun eigen regels, met name als het gaat om voedingsmiddelen, dieren én ook plantgoed.

NAK Tuinbouw hamert er dan ook op dat wanneer u planten, bomen, zaden of ander plantmateriaal exporteert naar een klant buiten de Europese Unie u goed op de hoogte moet zijn van de eisen die in dat land worden gesteld. Soms zijn dit hele specifieke zaken waar al voor of tijdens de teelt rekening mee gehouden moet worden. Denk aan het nemen van monsters, laboratoriumonderzoek of (veld)inspecties.

Daarnaast kan een registratie in een Exportregister nodig zijn. Dit kan geëist worden voor zowel kweker, leverancier en product. Ook gebeurt het regelmatig dat de Douane van het land van bestemming aanvullende documenten of controles nodig heeft om de goederen toe te laten.

Zorg dus dat u goed voorbereid aan uw internationale avontuur begint. Zo weet u zeker dat handelen over de grens ook leuk wordt en blijft. Een douanespecialist als WA Customs kan u helpen met antwoorden op specifieke vragen en het in orde maken van de vereiste documenten.

Vragen? Neem contact met ons op