Optreden als beperkt fiscaal vertegenwoordiger.

Wanneer u als ondernemer in Nederland goederen wilt laten binnen komen en de goederen in Nederland wilt laten inklaren is er eigenlijk een Nederlands BTW nummer nodig. Een buitenlandse onderneming beschikt hier natuurlijk niet over. Invoeren met beperkte fiscale vertegenwoordiging kan hiervoor dan een oplossing bieden.

De invoerrechten zullen ten alle tijden door de importeur betaald moeten worden. Echter worden bij beperkte fiscale vertegenwoordiging de BTW verplichtingen overgenomen door de beperkt fiscaal vertegenwoordiger. De beperkt fiscaal vertegenwoordiger is dus verantwoordelijk en aansprakelijk voor de BTW.

Wanneer de goederen ingevoerd zijn, zijn deze vrij. Hierna kunnen zij zonder douanebemoeienis weer verder vervoerd worden. De ontvangende partij ontvangt de goederen als intra communautaire levering.

Optreden als beperkt fiscaal vertegenwoordiger

Om op te kunnen treden als beperkt fiscaal vertegenwoordiger dient er een machtiging verstrekt te worden. Deze machtiging kan verstrekt worden door zowel de verkopende als de inkopende partij. Hierna zal het BTW nummer gecheckt worden van de kopende partij. Daarbij komt dat er een vergunning afgegeven dient te zijn aan de partij die optreed als beperkt fiscaal vertegenwoordiger. WA Customs beschikt over deze vergunning.

Beperkte fiscale vertegenwoordiging is in alle lidstaten van de EU mogelijk. Nederland is een doorvoerland, hier wordt er veel van geprofiteerd. Vooral wanneer het gaat om goederen die naar Duitsland moeten. Het kan zorgen voor vele liquiditeitsvoordelen omdat er dan geen invoer BTW betaald hoeft te worden.

Vragen?

Heeft u vragen over het invoeren van goederen onder beperkte fiscale vertegenwoordiging, of zoekt u een partij die voor u op kan treden als beperkt fiscaal vertegenwoordiger? Twijfel dan niet en neem contact met ons op. Wij zijn te bereiken van maandag tot en met vrijdag tussen 7.00 en 21.00 en op zaterdag tussen 10.00 en 14.00. Dit kan via telefoonnummer +31 (0)76 596 49 21, per info@wacustoms.nl of door het contactformulier in te vullen.