Importeren

Bent u van plan goederen in een derde land aan te schaffen of heeft u dit al gedaan?
Zorg ervoor dat u alles goed voorbereid heeft, want er zullen een hele hoop vragen op u afkomen. Daarvoor is het belangrijk dat alles duidelijk is voor uzelf.

Waar moet u allemaal aan denken

Heeft u al nagedacht over wie de transportkosten betaald. Dit is stap één. Daarnaast dient u te weten of de goederen ingeklaard en wel bij u afgeleverd worden, of dat u dit zelf zal moeten verzorgen. De bovengenoemde zaken worden bepaald door de opgestelde leveringsvoorwaarden. Als u denkt dat dit het enige is waar u rekening mee dient te houden heeft u het mis. Er zijn namelijk nog veel meer punten.

Een van die punten is of de goederen keuringsplichtig zijn. Weet u de daadwerkelijke goederencode? Deze goederencode is van belang om het juiste bedrag aan invoerrechten te betalen.

Zelf doen of uitbesteden?

Alles kunt u uiteraard zelf uitzoeken, maar is het niet veel eenvoudiger om dit samen met een douane-expediteur, die de expertise heeft, uit te voeren?

Wanneer u uw factuur toestuurt van de te importeren goederen gaan we meteen aan de slag. Of de goederen nu in de haven van Rotterdam of Antwerpen aankomen of over de weg binnenkomen, maakt in het huidige elektronische tijdperk niets meer uit. Vanuit ons kantoor aan de Nederlands-Belgische grens kunnen wij ook alles bij u op locatie verzorgen.

Zelfs als u uw importzendingen op dit moment door een andere douane expediteur laat vrijmaken kunnen wij met u meekijken of dit correct en marktconform gebeurt.

Meer weten?

Wilt u meer weten over wat er allemaal komt kijken bij het importeren van goederen? Naam dan vrijblijvend contact met ons op. Dit kunt u doen door het contactformulier in te vullen, te bellen naar +31 (0)76 596 49 21 (Ma – Vrij 7.00 – 21.00, Za 10.00 – 14.00) of te e-mailen naar info@wacustoms.nl.