Uitstel stemming Lagerhuis over Brexit-deal

maandag 10 december, 2018

Premier May ziet problemen met het Lagerhuis

De stemming in het Lagerhuis over de Brexit-deal is uitgesteld. Diverse berichten doen de suggestie wekken dat de deal zoals deze nu voorligt niet op voldoende steun kan rekenen in het Britse Lagerhuis waardoor een no-deal steeds reëler wordt. Premier May gaat de komende tijd opnieuw in overleg met de Europese Unie om te kijken of er nog wat wijzigingen mogelijk zijn. Michel Barnier, de hoofdonderhandelaar van de EU, kondigde al eerder aan dat het wat hem betreft deze deal is of geen deal.

Hope for the Best, Prepare for the Worst

Enkele dagen geleden publiceerde de Nederlandse douane ook een update omtrent het aanstaande akkoord. Daar werd ook al afgesloten met de melding dat er nog altijd uit moet worden gegaan van een no-deal scenario. De kans hierop lijkt steeds serieuzere vormen aan te nemen.

Vragen? Neem contact met ons op