Michel Barnier: “door sterke eenheid voor EU de best mogelijke deal”

maandag 3 december, 2018

Verklaring Michel Barnier tijdens zitting Europees Parlement

Afgelopen 29 november heeft Michel Barnier een verklaring afgegeven over de onderhandelingen over artikel 50 met het Verenigd Koninkrijk. Tijdens deze verklaring maakt hij nogmaals duidelijk dat dit een deal is die door de Europese Unie niet gewenst is. Echter wordt de stemming van de Britse burgers gerespecteerd.

Tijd van onderhandelen in voorbij

“Het is nu tijd voor ratificatie door het Britse parlement en door het Europees Parlement” aldus Barnier. Waarna hij de duidelijke woorden uitspreekt: “Gezien de moeilijke omstandigheden van deze onderhandelingen, en gezien de extreme complexiteit van alle onderwerpen die verband houden met de terugtrekking van het VK, de deal die op tafel ligt – de ontwerp-intrekkingsovereenkomst en de politieke verklaring – is deze deal de enige en de best mogelijke deal.” Waarmee dus duidelijk wordt aangegeven dat wat hem betreft er geen onderhandeling meer mogelijk zijn. Het is deze deal of no-deal!

Wordt vervolgd…..

Vragen? Neem contact met ons op