Hervorming van het BTW stelsel van de EU

donderdag 13 december, 2018

Actieplan begint concrete vormen te krijgen

Ondanks vele hervormingen heeft het stelsel van de BTW geen tred kunnen houden met de uitdagingen van de mondiale, digitale economie. Het huidige BTW stelsel dateert van 1993 en was als overgangsregel bedoeld. Reeds in 2016 is er een actieplan geschreven. De bedoeling van deze BTW hervorming zou zijn om de grensoverschrijdende BTW-fraude tegen te gaan en om het gebruiksvriendelijker te maken voor bedrijven.

BTW portaal voor bedrijven

Er gaat een portaal voor bedrijven of ook wel een “éénloketsysteem” worden opgericht dat het mogelijk moet maken om de BTW verplichtingen in de hele Europese Unie te kunnen afhandelen. Zonder dit protaal moeten de bedrijven zich voor de BTW registreren in elk lidstaat waar ze naar verkopen. Naar verluidt verloopt deze regeling bij aanbieders van elektronische diensten goed, deze bestaat al sinds 2015.

Vraag en antwoord

Evofenedex kwam eerder al met een aantal praktische antwoorden over vragen die worden gesteld over de hervorming. Hier wordt bijvoorbeeld uitgebreid stil gestaan bij de opslag in een ander lidstaat. Als er toch zaken zijn die u nog wenst te weten staat het altijd vrij om contact met ons op te nemen.

Vragen? Neem contact met ons op